Post adres:

Hoofdstraat7
7076 BB Varsselder

E-mail:

info@caring4cars.nl

Autoreconditionering:

06-12925039

Autobekleden:

06-24534067

Caring4Cars

IBAN: NL66ABNA0510269230
KvK: 09204230
BTW: 821094038B01

Auto & Ergonomie

Tegenwoordig is de auto vaak ook "kantoor". Dit betekent, dat u veel tijd doorbrengt in uw auto stoel. Op een kantoor wordt veel aandacht besteed aan uw werkomgeving en ergonomie, om klachten en ziekmeldingen te voorkomen. Voor de auto blijft dit vaak achterwege.


Onderdeel van de werkplek

Veel mensen zitten voor hun beroep soms erg lang in de auto. Soms wordt die auto ook door anderen gebruikt. De autostoel is onderdeel van de werkplek. Een goed instelbare autostoel kan klachten aan de rug, schouders en bovenbenen voorkomen. Natuurlijk is een doorgezakte stoel slecht voor uw zithouding. Dit kan vaak gerepareerd worden. Maar zonder een goede houding lost dit maar een deel van het probleem op.

De juiste houding

Bij een slecht ingestelde autostoel ontstaat er vaak een belastende stand van de wervelkolom. Zo ontstaat een onnatuurlijke C-vorm, dit kan tot klachten leiden. Met een goede zithouding komt de wervelkolom in zijn natuurlijke stand en wordt de belasting minder. Bij een juiste instelling van de stoel zodat het lichaam goed is ondersteund, ontstaat een weinig belastende zit. Deze is langer vol te houden. Goed zitten is wel aktief zitten, te lang in dezelfde houding is nooit optimaal. Af en toe verzitten of wat bewegen zonder de juiste houding te verliezen stimuleert de bloedsomloop in uw lichaam.

Lichamelijke klachten

Bij een "gezonde zit" worden de meeste (niet alle) klachten gedeeltelijk of geheel opgelost. Ook kunnen ernstige klachten veroorzaakt door whiplash beperkt worden. De meeste autostoelen zijn prima in te stellen voor een comfortabele en gezonde zit. Heeft u echt medische, lichamelijke klachten en kunt u echt niet in de juiste gezonde zit komen, dan is een op maat gemaakte stoel een goede oplossing.

Bij lichamelijke klachten is het dus zaak eerst aan de zithouding en positie van de stoel te werken, voordat u geld uitgeeft aan een stoelaanpassing. Dit scheelt in de kosten en u heeft er buiten de auto ook nog eens profijt van. Ook voor werkgevers is het zaak om hun werknemers die de auto als "kantoor" gebruiken, ergonomie toe te passen. Zodoende kunnen veel klachten en ziekte uitval voorkomen worden.

Advies

Wij geven advies voor de gezonde zithouding en de juiste afstelling van uw auto stoel. Dit houdt in dat er eerst een klachten evaluatie is. Hierna wordt aan de hand van een aantal vuistregels de stoel op de juiste manier ingesteld. Na deze afstelling moet u soms nog iets aanpassen. Dit is heel normaal naarmate u moe wordt of toch merkt dat u onderuit zakt en iets meer steun nodig hebt voor uw juiste zithouding.

Heeft u lichamelijke klachten in uw auto en moeite de juiste zit te vinden? Neem contact op voor advies. Advies in de vorm van een workshop kan op lokatie gegeven worden, mits dit gaat om een groep mensen.

Voor meer informatie of een afspraak belt u 06-24534067